ТОГООЧ Гүйцэтгэх үүрэг -Хоол хүнсийг бэлтгэж, боловсруулах, -Хоол хүнсний амт, чанарт анхаарах -Тусгай жор болон өөрийн зохиосон жор, орцын дагуу хоолны орцыг жигнэж хэмжих, холих, -Шарах шүүгээ, шарагч, бусад хоол хийх тоног төхөөрөмжийн температурыг тохируулах, хоол хүнс бэлтгэх эрүүл ахуйн стандарт шаардлага хангасан, аюулгүй орчныг бүрдүүлэх зорилгоор гал тогооны өрөө, гал тогооны хэрэгсэл, тоног төхөөрөмж болон үйлчилгээний хэсгийг цэвэр байлгаж,  Ажлын байранд тавигдах шаардлаг: -Мэргэжлийн тогооч -Мэргэжлээрээ ажиллах сонирхолтой -Ажиллаж байсан туршлагатай -Цаашид тууштай ажиллах

ТОГООЧ Гүйцэтгэх үүрэг -Хоол хүнсийг бэлтгэж, боловсруулах, -Хоол хүнсний амт, чанарт анхаарах -Тусгай жор болон өөрийн зохиосон жор, орцын дагуу хоолны орцыг жигнэж хэмжих, холих, -Шарах шүүгээ, шарагч, бусад хоол хийх тоног төхөөрөмжийн температурыг тохируулах, хоол хүнс бэлтгэх эрүүл ахуйн стандарт шаардлага хангасан, аюулгүй орчныг бүрдүүлэх зорилгоор гал тогооны өрөө, гал тогооны хэрэгсэл, тоног төхөөрөмж болон үйлчилгээний хэсгийг цэвэр байлгаж, Ажлын байранд тавигдах шаардлаг: -Мэргэжлийн тогооч -Мэргэжлээрээ ажиллах сонирхолтой -Ажиллаж байсан туршлагатай -Цаашид тууштай ажиллах